Volg ons

Blijf op de hoogte

Ypres Rally

  • Pers
  • Comments Off on Ypres Rally

Terugblik op de 18de Ypres Historic Rally

RUDDERVOORDE – 28 juni 2010. Op 25 en 26 juni vond in Ieper de 18de Ypres Historic Rally, manche voor het FIA European Historic Sporting Rally Championship, plaats. Voor het eerst kwam Silver Arrows Racing aan de start met 2 wagens waarvan er 1 door niet minder dan voormalig wereldkampioen en 3-voudig winnaar van Ieper Bjorn Waldegard werd bestuurd.

Het waren drukke dagen en nachten geweest in de dagen voor de rally om de splinternieuwe Silver Arrows Racing Mercedes voor Waldegard voor de start van de rally klaar te krijgen. Een rally rijden met een nieuwe wagen zonder voorafgaande testen zou dus een zeker risico inhouden.

De eerste klassementsproef in Hollebeke verliep voor Bjorn Waldegard niet vlekkeloos toen net na de start de intercom helemaal uitviel. Hij kon de schade nog enigszins beperken door een 19de tijd neer te zetten op weliswaar 1m 45s van winnaar Robert Droogmans.
Voor de MExT wagen met team Bart Vanhaverbeke en Filip Lecomte verliep het in de eerste klassementsproef beter met een 17de tijd. Bij hun terugkeer in de service bleek de cardan van de achteras echter beschadigd waardoor deze moest worden vervangen. Met man en macht werd aan de wagen gesleuteld maar de toegestane 45 minuten service werden met meer dan een half uur overschreden waardoor de wagen straftijd kreeg en de volgende dag in Superrally zou moeten starten.

Ondanks deze tegenslagen werd er op zaterdag met nieuwe moed gestart. Dat Bjorn steeds meer aan de Mercedes-Benz 500 SLC begon te wennen, bewees hij door in de eerste ronde op de KP’s van Proven, Watou en Kemmelberg een 12de, 7de en een 5de tijd neer te zetten. Hierdoor was hij al naar de 12de plaats opgerukt en had hij slechts 1 minuut moeten toegeven op leider Robert Droogmans. Ook het team Vanhaverbeke-Lecomte begon in het ritme te komen met een 22ste, 18de en 14de plaats.

Het team Waldegard-Giraudet reed opnieuw mooie tijden in de derde ronde en was na de klassementsproef van Dikkebus ondertussen opgerukt naar een 10de plaats tot ze in de 28,8 km lange proef van Heuvelland moesten opgeven met… benzinepech. Co-rijder Denis Giraudet licht toe: “Doordat onze wagen met een echte racemotor is uitgerust, konden we het verbruik van de wagen niet echt vergelijken met de andere Mercedes. De benzinemeter stond nog op een kwart toen we met een lege tank op 2 km van het einde van de kp stilvielen.”

Ondanks zijn opgave blikt Bjorn Waldegard tevreden terug: “Het is uiteraard jammer om met benzinepech de strijd te moeten staken temeer omdat we steeds beter aan het rijden waren. Toch hou ik een heel goed gevoel over aan deze uitzonderlijke wagen. Ik had met deze wagen bij Mercedes nooit een rally op asfalt gereden en ik moet toegeven dat ik positief ben verrast. Ondanks het feit hij met zijn lange wielbasis niet de meest ideale wagen is voor het kort en bochtig parcours van Ieper heeft de wagen toch ver boven mijn verwachtingen gepresteerd.”

De MExT wagen ondervond geen technische problemen en klom door zijn regelmatigheid verder op in het klassement. Bart Vanhaverbeke vertelt: “We geraakten steeds meer in het ritme en amuseerden ons fantastisch. We hebben wel even geluk gehad toen ik op de KP van Heuvelland te laat remde voor een linkse haakse bocht en met de neus in een greppel belandde zonder enige schade aan de wagen. Met de hulp van een toeschouwer kregen we de wagen weer op de baan en verloren we slechts anderhalve minuut.”

Ook in de laatste ronde werd er opnieuw regelmatig gereden met een 15de tijd in Proven, een 16de in Watou en een 14de op de Kemmelberg. Hierdoor eindigde het MExT team alsnog op een 16de plaats in het eindklassement. Bart Vanhaverbeke is dan ook heel tevreden over zijn prestatie: “Ondanks onze straftijd van de eerste dag zijn we er toch in geslaagd om een mooie remonte te maken. Onze nieuwe ophanging heeft de wegligging van de wagen vooral in de bochten merkelijk verbeterd waardoor we nu gemakkelijker onze snelheid kunnen aanhouden in de waaiers.”

Silver Arrows Racing blikt tevreden terug naar het afgelopen weekend. Bart Vanhaverbeke licht toe: “Op slechts 2 maanden tijd hebben we 1 nieuwe wagen gebouwd, 1 wagen volledig herbouwd en een volledig nieuwe ophanging ontwikkeld. Dit is al een prestatie op zich. Jammergenoeg ontbrak de tijd ons voor uitgebreide testen maar we hebben toch beter gepresteerd dan verwacht. De ervaringen en de feedback van Bjorn zullen ons helpen om onze wagen nog verder te verbeteren.”

Bjorn Waldegard houdt ook goede herinneringen over aan het weekend met de Mercedes: “Het was een plezier om met de Silver Arrows wagen te mogen rijden en ik ben positief verrast door de motivatie en het enthousiasme van het team. Ik ben blij dat ik mijn ervaring ter beschikking kon stellen en zie het zeker zitten om in de toekomst nog met Silver Arrows te rijden. Ik zou heel graag het potentieel van deze wagen willen aantonen in de East African Safari rally en ben daarom beschikbaar om de wagen mee te helpen ontwikkelen.”

Bart Vanhaverbeke, oprichter van Silver Arrows Racing, besluit: “Het was voor de eerste keer dat we met 2 wagens aan de start kwamen en het volledige serviceteam in actie kwam. Het waren spannende momenten als beide wagens tegelijkertijd in service waren en ik wil dan ook de mecaniciens bedanken die schitterend werk hebben geleverd. Tenslotte wens ik ook de meer dan 100 gasten en bezoekers bedanken die ons op onze servicestand zijn komen aanmoedigen tijdens dit schitterend en zonovergoten weekend. Ik kijk nu al uit naar september waar wij in de Omloop van Vlaanderen in Roeselare opnieuw aan de start zullen komen.”

Over Silver Arrows Racing
Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.
Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen
De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Bilstein dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top