Volg ons

Blijf op de hoogte

Verslag van de Rallye Historique Le Touquet 2011

  • Pers
  • Comments Off on Verslag van de Rallye Historique Le Touquet 2011

Podiumplaats voor Silver Arrows Racing in de 13de editie van de Rallye Historique Le Touquet 2011

HERTSBERGE – 20 maart 2011. Van 18 tot 19 maart vond in het Noordfranse Le Touquet gecombineerd met de 51ste editie van de Rallye Le Touquet voor moderne rallywagens de 13de editie van de Rallye Historique Le Touquet voor historic rallywagens plaats. Niet minder dan 20 klassieke rallywagens hadden zich ingeschreven voor een parcours van 576 km waarvan 232 km klassementsproeven.

Silver Arrows Racing was aanwezig met rijder Bart Vanhaverbeke en co-rijder broer Frits Vanhaverbeke met de ambitie om dit jaar beter te doen dan vorig jaar toen het team met een mechanisch defect in de eerste dag moest opgeven.

Op het programma van vrijdag stonden 2 rondes van telkens 3 klassementsproeven met daartussen nog een super spéciale op de dijk van Le Touquet. Met een 6de en twee 5de tijden stond het Silver Arrows team op het einde van de eerste ronde op een 4de plaats op 1min 39s van leider Laurent Bayard met een Porsche 911 Carrera SC.

Bart Vanhaverbeke verklaart: “In de eerste ronde hadden we een verkeerde bandenkeuze gemaakt toen we met intermediate banden vertrokken en het net voor de start van de klassementsproef heel hard begon te regenen. Daarbij kwam nog dat de wegen vol modder lagen zodat je met moeite de kanten van de weg kon onderscheiden. We hebben dan ook geen risico’s genomen en het redelijk rustig aan gedaan.”

In de tweede ronde zette het team een 5de, een 7de, een 4de en een 3de tijd neer waardoor het op het einde van de eerste dag een stevige vierde plaats in het klassement bezette op 3m 52,7s van leider Laurant Bayard en op slechts 35s van Jean-Pierre Levasseur op de derde plaats. Bart Vanhaverbeke licht toe: “In de laatste proeven van de dag hebben we iets meer aangevallen waardoor we dichter bij de koplopers kwamen. We hebben even geluk gehad toen we op het einde van de 6de klassementsproef een lekke band kregen. We hebben gelukkig kunnen uitrijden en deze zonder tijdsverlies in de verbindingsrit kunnen vervangen.”

Voor de tweede dag waren er nog 5 klassementsproeven voorzien. Ondertussen waren de regenwolken verdwenen en scheen een mooie zon op de wegen rond Le Touquet. In de 9de proef ging de 2de in het klassement Christophe Terriou met zijn Porsche van de baan waardoor Bart en Frits Vanhaverbeke naar de 3de plaats opschoven. Hun voornaamste concurrent en winnaar van de 2009 editie van de rally Chistophe Regnier moest in de 9de proef opgeven met een mechanisch probleem waardoor ze 2m 32s voorsprong kregen op hun naaste belager. De volgende klassementsritten werden vervolgens zonder risico’s afgewerkt zodat de derde plaats gewaarborgd bleef en ze nog meer afstand konden nemen van de 4de in de rangschikking.

De eerste podium van het seizoen was een feit en bleek een heel mooie prestatie. Bart Vanhaverbeke verklaart: “Winnaar Laurent Bayard is een man die de streek goed kent en recent nog de Rallye des Routes du Nord won. Jean-Pierre Levasseur rijdt ook al jaren historic rally’s met zijn Porsche en kent zijn wagen door en door. Een derde plaats in dit gezelschap is dan ook een puike prestatie.”

Hij besluit: “Wij zijn heel blij dat we onze doelstelling hebben bereikt. De wagen liep perfect en ook het service team leverde een prima prestatie af. Ik kijk alvast uit naar de editie van volgend jaar waar we lokale rijder Laurent Bayard van een derde opeenvolgende overwinning zullen proberen te houden.”

Einduitslag Rallye Historique Le Touquet 2011:
1. BAYARD Laurent (F)/BRIGAUDEAU Loïc (F) – Porsche 911 SC in 2u 7min 59sec
2. LEVASSEUR Jean Pierre (F)/ FOUCRY Michel (F) – Porsche 911 SC op 4min 53,50sec
3. VANHAVERBEKE Bart (B)/ VANHAVERBEKE Frits (B) – Mercedes 500 SLC op 7min 2,1sec
4. RICHE Marc (F)/ DEVULDER Yannick (F) – Volkswagen Golf 1 GTI op 11min 43,8sec
5. PONTIER Francois (F)/ BROGNARD David (F) – Opel Kadett GTE op 12min 38,8sec
Van de 19 gestarte wagens bereikten uiteindelijk 15 de finish.

Over Silver Arrows Racing
Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.
Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen
De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Reiger dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top