Volg ons

Blijf op de hoogte

Verslag van dag 2 van de Rallylegend

  • Pers
  • Comments Off on Verslag van dag 2 van de Rallylegend

Björn Waldegard en Hans Thorszelius 7de na dag 2 in de RallyLegend

SAN MARINO – 13 oktober 2012. Björn Waldegard en Hans Thorszelius staan na de 2de wedstrijddag op de 7de plaats in de 10de Rallylegend die van 11 tot 14 oktober wordt gereden in San Marino, Italië. In een sterk bezet veld van 55 deelnemers met onder andere de Lancia 037 van Marku Allen, een Ferrari 308 GTB en een Audi Quattro stond het Zweedse duo na de 3,15 km lange proloog van vrijdag 12 oktober op de 15de plaats. Na de avondlijke proef wisten ze tijdens de 6 klassementsproeven van zaterdag geleidelijk op te schuiven.

Björn Waldegard verklaart: “De regen en de gladde wegen maakten het parcours bijzonder moeilijk. We namen dan ook geen enkel risico en konden zo geleidelijk aan ons ritme opdrijven ”

Voor Hans Thorszelius is het meer dan 26 jaar geleden dat hij nog aan een wedstrijdrally deelnam. Hij was dan ook bijzonder enthousiast om opnieuw naast Bjorn te kunnen plaatsnemen in de Mercedes 500SLC: “Ik was vergeten hoe leuk het is om als co-driver een rally te rijden. Dit brengt echt herinneringen uit de goede oude tijd terug.”

Zondag 14 oktober is de laatste wedstrijddag en staan er nog 4 klassementsproeven op het programma, goed voor een kleine 18 km tegen de tijd. Op dit moment leiden Marku Allen/IIkka Kivimaki met hun Lancia 037.

Meer informatie over het Rallylegend evenement kan worden gevonden op www.rallylegend.com. De resultaten van de klassementsproeven zijn live te volgen via deze link.

Meer informatie over het Rallylegend evenement kan worden gevonden op www.rallylegend.com

Over Silver Arrows Racing
Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.
Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen
De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Reiger dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top