Volg ons

Blijf op de hoogte

Startklaar voor de 22ste editie van Ypres Historic Rally

  • Pers
  • Comments Off on Startklaar voor de 22ste editie van Ypres Historic Rally

RUDDERVOORDE – 24 mei 2014. Op 20 en 21 juni vindt in Ieper de 22ste Ypres Historic Rally, manche voor het FIA European Historic Sporting Rally Championship, plaats.

Silver-Arrows Racing zal aan de start staan met de M.Ex.T. wagen met als piloot Bart Vanhaverbeke en als Copiloot niemand minder dan Dennis Giraudet.

Reeds enkele jaren focust het Silver-Arrows team op het rijden van Safari raids. Niettemin blijven grote Nationale en Internationale Rally’s op asfalt leuk om in te participeren. Niet alleen is dit fun maar tevens een goed moment om techniek, piloot en Copiloot op elkaar af te stemmen.

Voor Dennis Giraudet is de Rally van Ieper geen onbekende. Meerdere malen nam hij deel als Copiloot voor het WRC kampioenschap. In 2010 was hij zelfs Copiloot in één van de Silver-Arrows Racing wagens bestuurd door Bjorn Waldegard ! In november 2014 neemt Silver-Arrows Racing deel aan de “Ralley du Sénégal Historique ” met 2 wagens. Ter ondersteuning van het ganse team en met als hoofddoel de Mercedes 500 SLC hoger in de eind ranking te brengen heeft Dennis Giraudet als copiloot het team vervoegd.

Het moge dan ook duidelijk zijn dat de deelname van Silver-Arrows Racing niet onopgemerkt zal voorbijgaan in deze 22ste editie van Ypres Historic Rally. Naast de optimalisatie van de samenwerking tussen piloot en copiloot, worden de aangepaste ophanging en motor op de proef gesteld tijdens deze rally. Bart Vanhaverbeke, piloot en oprichter van Silver-Arrows steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken en verwacht te finishen op een podiumplaats in de eigen categorie.

Spektakel verzekerd dus!

Over Silver Arrows Racing
Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt zijn klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen
De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in aluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast aan het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, specifieke dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top