Volg ons

Blijf op de hoogte

Silver Arrows werft nieuwe Team Manager aan

  • Pers
  • Comments Off on Silver Arrows werft nieuwe Team Manager aan

Jack de Keijzer treedt in dienst als team manager van Silver Arrows Racing

RUDDERVOORDE – 12 augustus 2010. Jack de Keijzer is vandaag bij Silver Arrows Racing gestart als nieuwe team manager. Hij volgt hiermee Christophe Vermeersch op die in het begin van het rallyseizoen was aangetrokken maar door zijn betrokkenheid bij de organisatie van andere rally evenementen op dit moment onvoldoende tijd kan vrijmaken voor het vervullen van zijn rol bij Silver Arrows Racing.

In zijn hoedanigheid van team manager is Jack de Keijzer het eerste aanspreekpunt voor de klanten en zorgt hij ervoor dat zij zonder enige stress of zorgen naar de start van een race kunnen komen. Als coördinator heeft hij de algemene leiding over het team, zorgt hij zowel voor de verhuursactiviteiten als voor de administratieve en logistieke ondersteuning bij de deelname aan race evenementen en stuurt hij het team van mecaniciens aan. Ook bij de organisatie van specifieke VIP evenementen zal hij alles in goede banen leiden.

Bart Vanhaverbeke, oprichter van Silver Arrows Racing, is bijzonder blij met deze nieuwe aanwinst: “Nu we over 2 wagens beschikken, willen we ook aan grotere internationale evenementen zoals bijvoorbeeld de East African Safari Rally deelnemen en dit vereist een andere aanpak. Jack beschikt over meer dan 22 jaar ervaring in het rallymilieu en heeft gewerkt bij verschillende WRC teams waardoor hij dit wereldje als geen ander kent. Met zijn internationale ervaring zal hij onze organisatie verder professionaliseren zodat we onze ambitie kunnen realiseren om in de toekomst ook internationaal een topteam in het historic rallycircuit te worden.”

Jack de Keijzer is inderdaad geen onbekende in het rallymilieu. De Nederlander werkt al van zijn 16 jaar als hulpmecanicien aan rallywagens en heeft zelf een periode rally’s gereden. In 1988 startte hij zijn professionele carrière in de rallysport als mecanicien van het officiële Nederlandse Lancia Martini team om vervolgens in 1990 deel uit te maken van het officiële Mazda WRC team. Van daaruit ging het naar het Nissan WRC team en vervolgens enkele Ford teams, Seat Sport en Alfa Romeo Nederland. Vanaf 2004 tot mei 2010 was Jack actief als team coördinator bij René Georges Rally Sport en verantwoordelijk voor onder andere de IRC en de SWRC programma’s. Momenteel is hij team coördinator van het PWRC team van Mitsubishi Ralliart Italië, een functie die hij zal combineren met zijn rol binnen Silver Arrows Racing.
Jack de Keijzer is dan ook heel enthousiast over zijn nieuwe uitdaging: “De ambities van Silver Arrows Racing en hun professionele aanpak hebben mij ervan overtuigd om in dit project te stappen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring en expertise kan bijdragen tot de verdere uitbouw van deze mooie organisatie.”

Bart Vanhaverbeke besluit: “Dank zij de aanwerving van Jack de Keijzer hebben wij een nieuwe stap gezet in de verdere internationalisering van onze organisatie en in ons streven om onze klanten een perfecte dienstverlening te bezorgen. Het is immers niet voldoende om een betrouwbare en competitieve wagen aan te bieden, de diensten errond bepalen in grote mate het succes en de klantentevredenheid. Als eindverantwoordelijke moet een team manager zorgen dat alles perfect verloopt. Ik wens tenslotte ook nog eens Christophe Vermeersch te bedanken voor zijn inzet de voorbije maanden en wens hem veel succes met de verdere organisatie van rallyevenementen.”

Jack de Keijzer is 47 jaar oud, gehuwd en vader van 1 dochter.

Over Silver Arrows Racing
Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.
Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen
De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Reiger dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top