Volg ons

Blijf op de hoogte

Rally van Wallonië

  • Pers
  • Comments Off on Rally van Wallonië

Bart Vanhaverbeke crasht zwaar met Mercedes 500 SLC in de Rally van Wallonië

NAMEN – 25 april 2010. Bart Vanhaverbeke is op de derde dag van de Rally van Wallonië zwaar gecrasht met zijn Mercedes 500 SLC. Het ongeval gebeurde tijdens de 14de klassementsproef in Malonne toen hij in een bocht de Ford Fiesta R2 van Matthieu De Robiano wou ontwijken die om zijn as was gegaan en dwars op de weg stond.

Bart Vanhaverbeke licht de crash toe: “We reden verschillende waaiers tussen de bomen en ik stuurde in op een linkse bocht en zag de Ford Fiesta plots voor me. Om hem te ontwijken, moest ik mijn ideale lijn verlaten en belandde ik in de greppel. De wagen brak vervolgens uit en smakte tegen een boom en sloeg vervolgens terug op de weg. Onze onboard camera heeft het hele voorval geregistreerd en de beelden ervan zullen ook op onze site te vinden zijn.”

Piloot en co-piloot zijn op de gebruikelijke toekomstige blauwe plekken gelukkig ongedeerd gebleven. Bart Vanhaverbeke licht toe: “Dank zij de sterke constructie van onze wagen, is de schok perfect geabsorbeerd geworden en liepen wij geen verwondingen op. De wagen kreeg nochtans een sterke klap maar we slaagden er toch in om op eigen kracht terug naar de service te rijden.”

Hij is uiteraard ontgoocheld over de gedwongen opgave: “We voelden ons in deze rally goed in ons sas en zaterdag zetten wij na een moeilijke start goede tijden neer. In de 7de klassementsproef in Mohiville kregen we echter in het midden van onze proef een rode vlag omwille van een ongeval met een andere deelnemer. Hierdoor werd onze proef geneutraliseerd maar door een spijtige vergissing van de koersdirectie werd zaterdag onze tijd in het klassement niet gecorrigeerd. Zo konden we op zondag pas als 84ste wagen starten in plaats van als 56ste. Daardoor reden wij tussen langzamere en minder ervaren deelnemers. De wagen liep nochtans perfect en alles verliep vlot. Het is dan ook heel frustrerend om te moeten opgeven voor een koersfeit waar wij totaal geen schuld troffen.”

Desalnietemin blijft hij optimistisch: “Alle schade is gelukkig herstelbaar en ik heb volle vertrouwen dat de wagen opnieuw rijklaar zal zijn voor Ieper. Tegen dan zal ook onze 2de wagen klaar zijn waarmee Bjorn Waldegard en Denis Giraudet zullen strijden in het FIA European Historic Rally Championship.”

 

Over Silver Arrows Racing
Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.
Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen
De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Bilstein dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top