Volg ons

Blijf op de hoogte

Nieuwe team manager bij Silver Arrows Racing

  • Pers
  • Comments Off on Nieuwe team manager bij Silver Arrows Racing

Christophe Vermeersch treedt in dienst als team manager van Silver Arrows Racing

HERTSBERGE – 14 april 2010. Christophe Vermeersch is bij Silver Arrows Racing gestart als team manager. In die hoedanigheid is hij het eerste aanspreekpunt voor de klanten en zorgt hij ervoor dat zij zonder enige stress of zorgen naar de start van een race kunnen komen. Als coördinator heeft hij de algemene leiding over het team, zorgt hij voor de administratieve en logistieke ondersteuning bij de deelname aan race evenementen en stuurt hij het team van mecaniciens aan. Ook bij de organisatie van specifieke VIP evenementen zal hij alles in goede banen leiden.

Bart Vanhaverbeke, oprichter van Silver Arrows Racing, is bijzonder blij met deze nieuwe aanwinst: “We waren al een tijdje aan het uitkijken naar een geschikte team manager en we hebben in Christophe de ideale persoon gevonden die enerzijds heel gepassioneerd is door de rallysport en over de nodige competenties en een ruime ervaring beschikt en anderzijds voldoende tijd kan vrijmaken voor deze toch vrij intensieve opdracht.”

Christophe Vermeersch is inderdaad geen onbekende in het rallymilieu. De Ieperling heeft in de jaren 80 zelf rally gereden met onder andere een Ford Escort RS2000 en Alfa Romeo GTV en is sinds 2007 osteopaat in het World Rally Championship. Als bestuurslid van Superstage (organisator van onder andere de Geko Ypres Rally) weet hij als geen ander hoe een rally verloopt en bij het VOC in Brugge geeft hij les in wagenbeheersing. Hij heeft ervaring met de organisatie van autosportevenementen en via avondschool volgde hij automechanica waardoor hij ook de taal van de mecaniciens perfect verstaat.

Hij is dan ook heel enthousiast over zijn nieuwe uitdaging: “De ambities van Silver Arrows Racing en hun professionele aanpak hebben mij ervan overtuigd om in dit project te stappen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring en expertise kan bijdragen tot de verdere uitbouw van deze mooie organisatie. Na een geslaagde proef tijdens de Rally van Le Touquet in maart kijk ik nu al uit naar het eerste evenement op Belgische bodem, de Rally van Wallonië van 23 tot 25 april.”

Bart Vanhaverbeke besluit: “Dank zij de aanwerving van een team manager hebben wij een nieuwe stap gezet in ons streven om onze klanten een perfecte dienstverlening te bezorgen. Het is immers niet voldoende om een betrouwbare en competitieve wagen aan te bieden, de diensten errond bepalen in grote mate het succes en de klantentevredenheid. Als eindverantwoordelijke moet een team manager zorgen dat alles perfect verloopt.”

Christophe Vermeersch is 46 jaar oud, gehuwd en vader van 3 kinderen.

Over Silver Arrows Racing
Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.
Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen
De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Reiger dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top