Volg ons

Blijf op de hoogte

Full service huuroplossing

  • Pers
  • Comments Off on Full service huuroplossing

Silver Arrows Racing lanceert een full service huuroplossing van een Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagen gericht naar de Gentleman Racer.

HERTSBERGE – 5 november 2009. Op de vooravond van de Rally van de Condroz stelt Silver Arrows Racing haar nieuwe oplossing voor om zowel de startende of meer ervaren rally enthousiasteling de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan historic rally of regularity evenementen met een veilige, exclusieve en legendarische rallywagen, de Mercedes-Benz 500 SLC Rally.

Deze wagen is geen onbekende in historic rally middens en genoot vooral eind jaren 70, begin jaren 80 van een legendarische reputatie met ondermeer overwinningen in de Rally van Ivoorkust en de Vuelta America del Sud. Silver Arrows Racing kan nu deze legende doen herleven met eigen rallywagens die volledig volgens de originele fabrieksspecificaties werden geprepareerd.

Historic rally of regularity racing kent de laatste jaren een gestage opgang en is ook bij de toeschouwers heel populair. De wagens, die nog beschikken over tweewielaandrijving, bezorgen het publiek spectaculaire drifts en ook de piloten ervaren hoe ze hun stuurervaring moeten combineren met de basismechaniek van vroeger. Dat de werkingsbudgetten een pak lager liggen dan de Groep N wagens is in deze tijden van crisis mooi meegenomen.

De formule die door Silver Arrows Racing tot “Arrive & Drive” werd gedoopt, is een full service huuroplossing die, naast het ter beschikking stellen van een volledig geprepareerde historic Mercedes-Benz 500 SLC rallywagen, eveneens voorziet in een complete dienstverlening zowel voor, tijdens als na rally of regularity evenementen. Een teammanager zorgt ervoor dat alle administratieve formaliteiten worden vervuld en staat in voor de planning en de opvolging van alle taken zodat de klant zonder zorgen of enige vorm van stress aan een evenement zou kunnen deelnemen. Uiteraard staat een gekwalificeerd en ervaren serviceteam de piloten permanent bij tijdens een rally en wordt de wagen volledig onderhouden en gestockeerd tussen evenementen door.

Bart Vanhaverbeke, oprichter van Silver Arrows Racing licht toe: “Met onze “Arrive & Drive” formule willen we vooral de Gentleman racer bereiken die zich vooral wil concentreren op zijn job en zijn familieleven maar toch eens flink plezier wil beleven door met een veilige en betrouwbare rallywagen deel te nemen aan historic rally of regularity evenementen. Met Silver Arrows Racing kan hij een selectie maken van de evenementen waaraan hij wil deelnemen, vervolgens naar de start van een evenement komen, instappen en zonder zorgen de rally uitrijden. Wij zorgen ervoor dat zijn wagen klaar staat in perfecte conditie bij ieder evenement.”

Silver Arrows Racing mikt vooral op een klantenpubliek dat sterk gepassioneerd is door de autosport maar door andere drukke activiteiten de tijd niet kan vrijmaken voor het prepareren van een rallywagen en alle administratieve beslommeringen die gerelateerd zijn aan deelname aan evenementen. De dienstverlening voorziet niet alleen in vervullen van de inschrijvingsformaliteiten maar omvat eveneens de planning en opvolging van alle service activiteiten, de organisatie van de accommodatie en catering voor piloten en serviceteam, briefing van het team voor een evenement, 
het up to date houden van een team website met verslagen en de persrelaties voor het betreffende team.

Bart Vanhaverbeke vult aan: “Veiligheid staat hoog in ons vaandel en onze wagens voldoen dan ook aan de allerbeste veiligheidsstandaarden. We willen onze klanten vooral een onvergetelijke rijervaring bezorgen en hen de fun van historic racing laten beleven zonder dat zij hoeven te beschikken over enige ervaring in het bouwen en onderhouden van rallywagens. Doordat zij deel zullen uitmaken van een rallyteam met identieke wagens kunnen zij uiteraard ook ervaringen uitwisselen met andere teamgenoten wat hun prestaties zeker ten goede zal komen.”

In de kleuren van MExT, verdeler van professioneel EHBO materiaal, zal een wagen van Silver Arrows Racing de Condroz rally rijden en ook voor volgend jaar is er een enagement voor een volledig rallyseizoen.

Over Silver Arrows Racing

Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.

Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen

De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Bilstein dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top