Volg ons

Blijf op de hoogte

De Mercedes 500 SLC in de Boucles de Spa

  • Pers
  • Comments Off on De Mercedes 500 SLC in de Boucles de Spa

Tim Van Parijs neemt deel aan de Legend Boucles de Spa in een Mercedes 500 SLC van Silver Arrows Racing

HERTSBERGE – 8 februari 2010. Tim Van Parijs zal samen met zijn teamgenoot Kurt Heyndrickx de 2010 editie van de Legend Boucles de Spa rijden in een Mercedes 500 SLC Rally van Silver Arrows Racing. Het wordt voor Tim zijn 6de deelname aan de Boucles de Spa en derde keer in de Legend categorie.

Tim Van Parijs is alvast heel enthousiast over de Mercedes 500 SLC waarmee hij gaat deelnemen: “Ik had vorig jaar al eens de gelegenheid om met deze wagen de shakedown van de 24u van Ieper te rijden en ik was onmiddellijk onder de indruk van de fantastische wegligging van de 500 SLC. Het vloeiend parcours van de Boucles de Spa is daarom uitstekend geschikt voor een wagen met een rijk koppel en goede hernemingen zoals de Mercedes.”

Ondanks het feit dat hij met deze wagen nog geen volledige rally heeft gereden, is Tim helemaal niet ongerust: “Normaal rijden wij met een Porsche 911 GT3 en eigenlijk is die heel vergelijkbaar met de Mercedes 500 SLC. Net als de Porsche is de Mercedes een achterwielaangedreven wagen en de sequentiële bak van de Porsche is bij de Mercedes een automatische versnellingsbak met 4 verhoudingen. Veel aanpassingen zullen we dus niet nodig hebben.”

Bart Vanhaverbeke, oprichter van Silver Arrows Racing is bijzonder tevreden met de deelname van het team Van Parijs-Heyndrickx: “Wij zijn heel blij om een meervoudig Belgisch kampioen rally aan het stuur van onze wagen te hebben. Dit is het mooiste bewijs van het vertrouwen in onze organisatie en vooral de betrouwbaarheid en competitiviteit van onze wagen. Wij zullen dan ook alles in het werk stellen om Tim en Kurt zo goed mogelijk te ondersteunen zodat zij een mooie ereplaats in de rangschikking kunnen behalen.”

Over zijn ambities is Tim Van Parijs duidelijk: “Onze beste plaats in de Legend Boucles de Spa was een 24ste plaats in 2009 met een Ford Escort. Ondanks het feit dat het deelnemersveld dit jaar een pak sterker en internationaler is, hopen we met de Mercedes 500 SLC minstens de top 15 te halen. Veel zal echter afhangen van de staat van het parcours want met veel sneeuw en ijzel voelt deze wagen zich helemaal in zijn sas.”

Over Silver Arrows Racing

Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.
Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen

De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Bilstein dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

 

Back to top