Volg ons

Blijf op de hoogte

Controz Rally 1e in eigen categorie

  • Pers
  • Comments Off on Controz Rally 1e in eigen categorie

HOEI – 8 november 2009. De Mercedes 500 SLC van Renstal Silver Arrows Racing en bestuurd door de broers Bart & Frits Vanhaverbeke eindigde de rally van de Condroz op de 6de plaats in de historic klasse. Binnen de D4 categorie waar deze wagen met 5L V8 motor toe behoort, sleepten ze zelfs de overwinning in de wacht.

Bart Vanhaverbeke, piloot van de wagen reageerde bijzonder opgetogen: “Wij zijn bijzonder blij met dit resultaat. Gisteren lag het parcours door de overvloedige regen en slijk bijzonder glad en hebben we ook geen risico’s willen nemen en de wagen gespaard. Enkele van onze concurrenten hebben het parcours een beetje onderschat en zijn dan ook van de weg afgeraakt met opgave tot gevolg. Onze wagen was perfect in orde en we ondervonden dan ook helemaal geen technische problemen. Vandaag lag de baan droog en met het snelle parcours konden we deze keer voluit gaan. Op die manier konden we onze plaats veiligstellen.”
De overwinning in de historic klasse ging naar de Opel Ascona bestuurd door Verschueren-Smets.

Bart Vanhaverbeke besluit: “We sluiten het rallyseizoen af met ons beste resultaat. Dit bewijst de vooruitgang die we hebben gemaakt met de verdere evolutie van de wagen. Onze volgende rally is de Legend Boucles de Spa op 20 februari 2010. We hopen op hetzelfde elan te kunnen doorgaan.”

Over Silver Arrows Racing

Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.
Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen

De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Bilstein dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top