Volg ons

Blijf op de hoogte

Bjorn Waldegard in Ieper met Silver Arrows Racing

  • Pers
  • Comments Off on Bjorn Waldegard in Ieper met Silver Arrows Racing

Bjorn Waldegard neemt deel aan de 18e Ypres Historic Rally in een Mercedes 500SLC van Silver Arrows Racing

HERTSBERGE – 15 april 2010. De Zweed Bjorn Waldegard zal dit jaar in een Mercedes 500SLC van Silver Arrows Racing deelnemen aan de Ypres Historic Rally. Voor deze gelegenheid zal de ex-wereldkampioen en 3-voudige winnaar van de Ypres Historic Rally bijgestaan worden door co-piloot Denis Giraudet uit Frankrijk.

Voor Bjorn Waldegard is Ieper geen onbekende en hij is dan ook heel blij met zijn deelname: “Ik kom met plezier terug naar Ieper want bij mijn vorige deelnames was het evenement telkens heel goed georganiseerd en was de sfeer fantastisch. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met Denis Giraudet.We kennen elkaar al heel lang maar hebben nog nooit samen gereden. Denis is een heel ervaren co-piloot die nog aan de zijde van ondere andere Juha Kankkunen, Didier Auriol en Stéphane Sarrazin heeft gereden en verschillende WRC rally’s heeft gewonnen. Zijn rijke ervaring zal ons helpen om mee te strijden voor een podiumplaats.”

Ondanks zijn 66-jarige leeftijd ontbreekt het Bjorn Waldegard dus niet aan ambitie. Onlangs was hij in ons land nog aan het werk te zien in de Legend Boucles de Spa waar hij in een Ford Escort meer dan verdienstelijk 2de werd na Bruno Thiry met een Audi Quattro.

Bart Vanhaverbeke, oprichter van Silver Arrows Racing, is bijzonder opgetogen over de deelname van de ex-wereldkampioen in een Mercedes: “Wij zijn heel fier op de deelname van Bjorn Waldegard aan deze wedstrijd die ook meetelt voor het FIA European Historic Rally kampioenschap. Dit is eens te meer een bewijs van onze professionele aanpak. We zijn nu volop bezig met de preparatie van de wagen die eind mei klaar moet zijn voor uitgebreide testen in de maand juni.”

Over zijn deelname met de Mercedes 500SLC is Bjorn Waldegard alvast bijzonder enthousiast: “Rijden met de Mercedes 500SLC zal mooie herinneringen uit de jaren 70 terugbrengen toen ik als Mercedes fabrieksrijder deelnam aan het wereldkampioenschap rally. De wagen was toen al een opgemerkte verschijning en haar prestaties hebben toen al heel wat mensen verrast. Ik ben ervan overtuigd dat we dit opnieuw gaan kunnen doen.”

Bart Vanhaverbeke besluit: “De rijke ervaring van Bjorn zal ons toelaten de wagen verder te ontwikkelen en te verbeteren zodat we onze klanten niet alleen een heel exclusieve maar ook heel competitieve racewagen zullen kunnen aanbieden.”

Over Silver Arrows Racing
Silver Arrows Racing is een organisatie die gespecialiseerd is in full service verhuur van Mercedes-Benz 500 SLC historic rallywagens voor historic rally en regularity evenementen. Het bedrijf beschikt naast de rallywagens over een volledige infrastructuur voor het onderhoud, transport en stockage voor, tijdens en na een evenement. Silver Arrows Racing concentreert zich vooral op Belgische evenementen maar biedt haar klanten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen.
Meer informatie over Silver Arrows Racing te vinden op www.silver-arrows.com.

Over de Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen
De Mercedes-Benz 500 SLC Rallywagen werd voor het eerst in een officiële rally ingezet tijdens de Vuelta America del Sud in 1978 en kaapte prompt de 1ste, 2de en 4de plaats weg in deze 30.000 km lange uithoudingsrace. Beroemde piloten als Bjorn Waldegard, Hanu Mikkola en Andrew Cowan bezorgden Mercedes in de jaren erop nog verschillende overwinningen en ereplaatsen in WRC rally’s en andere evenementen. De wagen beschikt over een 5L V8 motor in alluminium met bijna 300 PK en is volledig aangepast voor het rally circuit. Naast een automatische/semi-manuele versnellingsbak met 4 verhoudingen beschikt de wagen onder andere ook over een hydraulische handrem, Reiger dempingsveren, BBS monobloc velgen en een FIA gecertificeerde rolkooi.

Back to top