Volg ons

Blijf op de hoogte

Historic Yper 26-29 June 2019

Sas Pils Classics Ypresrally

Wat begon met een tijdscontrole van de Rally van Monte-Carlo op de Grote Markt in Ieper, groeide jaar na jaar, onder impuls van Franz Thévelin en zijn team, uit tot een van de topwedstrijden op de kalender van het Europees rallykampioenschap.

De uitstraling van de Ypres Rally reikt tot ver buiten onze landsgrenzen en elk jaar opnieuw staan de beste Europese teams en piloten aan de start van de West-Vlaamse klassieker. De bewoners van de Westhoek kijken gretig uit naar dit jaarlijks terugkerend feest…

Eind juni zijn de jongeren uit de regio toe aan ontspanning na de veeleisende examenperiode. De fascinatie voor de snelle bolides en de unieke ambiance op de Grote Markt tijdens de “24 Uren”, zoals de Ypres Rally in de volksmond gekend is, zorgt voor een welgekomen afleiding.

De Ypres Rally wordt bij velen met de paplepel ingegeven. West-Vlaanderen en de regio rond Ieper is daarom uitgegroeid tot het mekka van de Belgische rallysport.

Ook Silver-Arrows is dit jaar weer van de partij op deze legendarische Rally. Met de bronzen overwinning in 2018 nog in het achterhoofd gaat piloot Bart Vanhaverbeke samen met Co Piloot Filip Deplancke de strijdt aan in het D4 segment met namen als Wim Soenens, Paul Lietaert, Stefaan Stouf, Didier Vanwynsberghe,… Het beloofd een spannende editie te worden, met bloed tranen en veel zweet , want het wordt heet , snikheet.

Back to top